Monday, February 6, 2012

Fratelli Italian Ristorante

Restaurant Name Fratelli

Convivial Dinner Date Friday 17th February 2012

Restaurant Address
103 Crosby Road, Albion, 4010 QLD

Phone
+61 (07) 3862 2779

Website www.fratelliristorante.com.au


Convivial Menu




FRATELLI ANTIPASTO MISTO and Garlic Pizzetta
A platter of Fratelli favourite mixed antipasto

PASTA ALL’AGLIO
Base of oil, garlic,chili and touch of anchovy paste with slow cooked garlic then tossed with spaghetti

SNAPPER
Fresh whole snapper to be cut and served at the table

CONIGLIO
Fresh rabbit from green valley, vic. Marinated with garlic, olive oil, sage and rosemary left overnight. Then pan fried with wine and vinegar

TIRAMISU
A well know Italian favourite, it means “Pick me up”, may be so after a feast of savoiardi biscuit dipped in coffee & with whipped mascarpone

SELECTION OF CHEESE
Cheese served with muscatels, fresh fruit, lavosh

Wine List



Prosecco Docg (Gancia Superiore Valdobbiadene)

Pistillo Pecorino 2010 (Poderi San Lazzaro)

Apogeo Riesling 2010 (Ca’ Di Frara)

Valpolicella Ripasso Doc 2009 (Fasoli Gino “Corte del Pozzo)

Recioto di Soave Docg 2006 (Fasoli Gino, San Zeno)

Barbera Rosso Docg 2005 (Tenute La Ladra)


Review English


On Friday the 17th of February, the Brisbane chapter of the Accademia Italiana della Cucina met for the first time this year and held the convivial dinner at Fratelli restaurant in Albion. Having only recently opened (6 months ago) the traditional Italian cuisine served by executive Chef Paolo Pinci, a native of Rome was very well received by the delegation and its guests.

Place in the private dining room, the evening commenced with an aperitivo and antipasto Misto as our host, Gino De Pasquale explained the history of the new establishment and its connection to one of the oldest Italian food families in Queensland. Following the introduction by the Accademico, Cav. Alessandro Sorbello we enjoyed a serving of Pasta all'Aglio, a simple dish which was executed perfectly with a touch of anchovy and slow cooked garlic. The main courses consisted of a whole snapper caught only 8 hours prior and oven baked and as a second main, Cognilo with sage and rosemary, pan fried with wine and vinegar.

The evening was enriched by the presence of international singer songwriter, Mr Peter Cupples who sang a few tunes to the appreciative guests and who were further entertained by the singing waiter, Tony Bellino over desert of Traditional tiramiusu and then followed by a selection of Italian cheeses and fresh fruit. Overall an excellent evening whereby the new Italian restaurant in Brisbane had the opportunity to showcase the talents of the Italian trained chef and which has firmly made announced its presence on the Brisbane Italian cuisine market.

Review Italian

Venerdì 17 Febbraio 2012, il comitato della delegazione di Brisbane dell'Accademia Italiana della Cucina si è incontrato per la prima volta e ha tenuto la sua cena conviviale presso Fratelli Ristoranti nel quartiere di Albion. Aperto recentemente (6 mesi fa), la tradizionale cucina Italiana dello chef Paolo Pinci, nativo di Roma, ha ben accolto la delegazione e i suoi ospiti.

Ospitati in una sala privata, la serata è iniziata con un aperitivo ed un antipasto misto con la presenza delle proprietario Gino De Pasquale che ha raccontato la storia di questonuovo ristorante e la sua connessione con una delle più antiche famiglie italiane in Queensland. Seguito da una introduzione del delegato, Cav. Alessandro Sorbello, abbiamo assaporato una Pasta all'Aglio, un primo piatto semplice che è stato perfettamente preparato  con un tocco di acciughe e aglio cotto a fuoco lento. Il secondo piatto principale è consistito in un dentice intero pescato 8 ore prima e cucinato al forno. Inoltre, il secondo piatto è anche stato presentato un altro secondo piatto, Coniglio alla salvia e rosmarino, fritto con vino e aceto.

La serata è stata arricchita dalla presenza del cantautore internazionale Peter Cupples, il quale ha cantato qualche canzone per gli ospiti riconoscenti, successivamente intrattenuti anche dal cantante-cameriere Tony Bellino durante le ultime portate. Il dessert tiramisù è stato seguito da una selezione di formaggi italiani e frutta fresca.  Nel complesso è stata un eccellente serata nella quale il nuovo ristorante italiano ha avuto la possibilità di dimostrare il talento del suo chef italiano, confermando la sua ferma annunciata presenza  nel panorama della cucina Italiana di Brisbane.

Review English about Fratelli Restaurant


Opening in 2011, Fratelli restaurant offers traditional Italian cuisine at affordable prices.  Executive Chef Paolo Pinci, born in Rome Italy creates a small piece of Rome in Brisbane’s suburb of Albion. Known for its live entertainment and interesting décor, Fratelli is a welcome addition to the Italian Cuisine market in Brisbane.

Fratelli restaurant is located at the entrance to Brothers Rugby Club - an iconic rugby club in Brisbane, Albion, that first begun in 1905. The inspiration behind the name “Fratelli” was quite simple – Fratelli means Brothers in Italian. Brothers Rugby have a long and rich tradition in rugby union in Queensland which has not only produced 83 Internationals but has created a valuable community and sense of belonging for many players, families, friends and associates.

The creation of Fratelli Italian Ristorante and Espresso Bar intends to build on this sense of community and belonging by creating a place where friendships and family can continue to be nourished and developed. It was with this in mind that it was decided that the perfect addition to the Brothers space would be a Family Italian Restaurant: A family restaurant that brings fresh and vibrant flavours to simple and affordable Italian favourites, served the way all Italian food should be, around a table filled with family and friends.
Fratelli Ristorante and Espresso Bar is the result of a long standing friendship between brothers Franco and Marco De Pasquale and long term business partner and friend Mark Bindon, and Brothers Rugby. The De Pasquale name, of course, is synonymous with Spaghetti; the family responsible for bringing a taste of Italy to Australia via the establishment of Nanda Pasta in 1948. Nanda went on to become Australia’s number one selling pasta and became famous for not only its premium quality pasta but also its slogan – ‘Nanda, the Australian company that sold spaghetti to Italy”.

Review Italian about Fratelli Restaurant 

Aperto nel 2011, Fratelli Ristorante offre una cucina tradizionale italiana a prezzi ragionevoli. Il capo chef Paolo Pinci, nato in Italia a Roma sa ricreare un pezzo di Roma nel quartiere di Brisbane chiamato Albion. Conosciuto per il suo intrattenimento dal vivo e interessanti decorazioni, Fratelli è una benvenuta aggiunta nel mercato della cucina italiana a Brisbane.

Fratelli Ristorante si trova all'entrata del Brothers Rugby Club, un simbolo tra i rugby club di Brisbane dal lontano 1905. L'ispirazione dietro il nome "Fratelli" è stato molto semplice; infatti Brothers significa Fratelli in italiano. Brothers Rugby Club possiede una lunga e ricca tradizione nel campionato di rugby union in Queensland  che non ha soltanto prodotto 83 giocatori internazionali ma ha anche creato una preziosa comunità e un senso di appartenenza per molti giocatori, famiglie, amici e dipendenti.

La creazione di Fratelli Ristorante e Espresso Bar intende costruirsi su questo senso di comunità e appartenenza attraverso la la creazione di un luogo dove amicizia e famiglia possano continuare ad essere cresciuti e sviluppati. è proprio con questo obiettivo in testa che è stato deciso che la perfetta aggiunta al Brothers Rugby Club fosse un ristorante familiare italiano: un ristorante familiare che porti la freschezza e i vibranti sapori di semplici e economici piatti tipici, serviti nel modo in cui tutti i piatti italiani dovrebbero essere serviti: attorno ad un tavolo pieno di amici e familiari.

Fratelli Ristorante e Espresso Bar è il risultato di una lunga e stretta amicizia tra i fratelli Franco e Marco De Pasquale e il loro amico e partner di vecchia data Mark Bindon, e il Brothers Rugby Club. Il nome De Pasquale, certamente, è sinonimo di Spaghetti; infatti la famiglia De Pasquale ha portato un tocco di Italian in Australia nel lontano 1948 dando vit alla Nanda Pasta. Nanda diventò il venditore numero uno di pasta in Australia e divenne famosa non solo per la qualità della sua pasta ma anche per il suo slogan: "Nanda, l'azienda australiana che vende spaghetti all'Italia".

Published by Accademia


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