Convivial Dinner Date Friday 28th May 2011
Restaurant Address Eagle Street Pier, 1 Eagle Street, 4000 Brisbane
Phone +61 (07) 3221 6090
Website www.il-centro.com.au
Convivial Menu
Pizzette al pomodoro e olive - Vine Ripened Tomato & Olive Pizzette
Tortellini di patate e noci con salsa al tartufo - Potato and Walnut Tortellini with Truffle Sauce
Crostini con fegatini di pollo - Chicken Liver Parfait Crostini
Polpettine alla toscana - Tuscan Meatballs
Arancini al formaggio di capra - Goats Cheese Arancini
Crostini ai funghi - Wild Mushroom Tartlets
Salmone affumicato - Smoked Salmon
Gamberoni alla griglia con olio aglio - Grilled Tiger Pawns with olive oil, chilli and garlic
Wine List
Prosecco DOC (Duca d’Alba)
Soave DOC (Borgoletto)
Brachetto d’Aqui DOCG
(Gancia); Chianti DOC
Review English
The Delegation of Brisbane has chosen for its meeting on May the spectacular backdrop provided by the restaurant Il Centro. The chef knew how to dress even with a more special taste all the dishes coming out from the kitchen and the wines chosen for the occasion. On the veranda, with behind the Story Bridge lit up in the Italian flag colours as a tribute to the 150th anniversary of the Unification of Italy, the academicians have spent two convivial hours enjoying Italian cuisine’s specialties in a pleasant and relaxed atmosphere.
The restaurant has proposed a Bellini aperitif accompanied by white and red wines with some delicious appetizers, such as ham rolls with figs, pizza with tomato and olives, potato and walnut tortellini with truffle sauce, crostini with chicken livers, polpettine alla Toscana, arancini with goat cheese, smoked salmon and prawns grilled with olive oil and garlic.
The aperitif was an occasion for sharing and discuss travel and Italian cuisine experiences and for savouring the delicious courses.
Review Italian
La delegazione di Brisbane ha scelto per la sua riunione di Maggio lo spettacolare sfondo offerto dal ristorante Il Centro, che ha saputo condire di un sapore ancora più particolare le pietanze che uscivano dalla cucina e i vini scelti per l'occasione. Nella veranda, con alle spalle lo Story Bridge illuminato con i colori della bandiera italiana come tributo fatto dall’Italian Week ai 150esimo Anniversario dell'Unità d'Italia, gli accademici hanno trascorso due ore conviviali assaporando specialità della cucina italiana in un'atmosfera piacevole e rilassata. Il ristorante ha proposto un aperitivo a base di Bellini accompagnato dai vini bianchi e rossi con diversi stuzzichini deliziosi quali involtini di fichi al prosciutto, pizzette al pomodoro e olive, tortellini di patate e noci con salsa al tartufo, crostini con fegatini di pollo, polpettine alla toscana, arancini al formaggio di capra, crostini ai funghi, salmone affumicato e gamberoni alla griglia con olio aglio. L'aperitivo è stato un occasione per confrontarsi su diverse esperienze di viaggi e cucina italiana e per assaporare le deliziose portate.
Published by Accademia
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